Zagreb, glavni grad Hrvatske, nudi raznoliku ponudu aktivnosti i atrakcija u kojima posjetitelji mogu uživati. Bilo da ste zainteresirani za povijest, kulturu ili rekreaciju na otvorenom, u ovom živopisnom gradu ima za svakoga ponešto. Ovo su samo neke od najboljih stvari koje možete učiniti u Zagrebu:

  1. Istražite Gornji grad: Prošećite zagrebačkim povijesnim Gornjim gradom da biste se divili njegovoj srednjovjekovnoj arhitekturi, crkvama i muzejima. Najpoznatije znamenitosti su crkva sv. Marka, kula Lotršćak i zagrebačka katedrala.
  2. Posjetite Muzej prekinutih veza: Ovaj neobičan muzej prikazuje osobne uspomene i priče o propalim vezama iz cijelog svijeta. To je fascinantno i emotivno iskustvo koje se ne propušta.
  3. Prošećite grobljem Mirogoj: ovo velebno groblje jedno je od najljepših u Europi, sa zadivljujućom arhitekturom i njegovanim zemljištem. To je mirno i tiho mjesto za provesti poslijepodne.
  4. Uživajte u rekreaciji na otvorenom: Zagreb je okružen parkovima, šumama i jezerima, što ga čini izvrsnim odredištem za ljubitelje outdoora. Možete ići na planinarenje, unajmiti bicikl ili jednostavno uživati u pikniku na jednoj od brojnih zelenih površina grada.
  5. Prepustite se domaćoj kuhinji: Hrvatska kuhinja ukusna je mješavina mediteranskih, srednjoeuropskih i turskih utjecaja. Kušajte tradicionalna jela kao što su ćevapi (meso sa žara) ili pašticada (juneći paprikaš) u jednom od brojnih izvrsnih zagrebačkih restorana.
  6. Doživite noćni život: Zagreb ima uspješan noćni život, s raznim barovima, klubovima i mjestima s glazbom uživo. Bilo da tražite mirno piće ili cjelonoćnu zabavu, pronaći ćete je u gradu.


Ovo su samo neke od mnogih stvari koje možete učiniti u Zagrebu. Bilo da ste u posjetu na nekoliko dana ili nekoliko tjedana, sigurno ćete pronaći nešto što vas zanima u ovom živahnom i uzbudljivom gradu. Pa zašto ne biste već danas isplanirali svoje putovanje i otkrili sve što Zagreb nudi! Ako ste više za razgledavanje, pogledajte naš odgovor na pitanje "Što vidjeti u Zagrebu?".