Donosimo vam naših top 10 atrakcija koje treba vidjeti i posjetiti u Zagrebu:

  1. Crkva svetog Marka: Ova povijesna crkva ima šareni popločani krov i jedna je od najprepoznatljivijih znamenitosti u Zagrebu.
  2. Zagrebačka katedrala: Prekrasna katedrala u gotičkom stilu smještena u srcu starog grada Zagreba, sa svojih tornjeva pruža prekrasan pogled na grad.
  3. Tkalčićeva ulica: Ova živahna ulica jedna je od najpopularnijih pješačkih zona u Zagrebu, prepuna kafića, barova i trgovina.
  4. Park Maksimir: Prekrasan park smješten u sjevernom dijelu Zagreba, nudi miran bijeg od grada i priliku za uživanje u prirodi.
  5. Muzej prekinutih veza: Jedinstveni muzej posvećen pričama o propalim vezama i predmetima koji ih simboliziraju.
  6. Tržnica Dolac: Najveća zagrebačka tržnica na otvorenom, nudi raznoliku ponudu svježih namirnica, domaćih specijaliteta i ručno rađenih proizvoda.
  7. Botanički vrt: Prekrasan i miran vrt smješten na obroncima Medvednice nudi mnoštvo biljnih vrsta i prekrasan pogled na Zagreb.
  8. Muzej za umjetnost i obrt: Muzej posvećen promicanju i očuvanju tradicionalne hrvatske umjetnosti i obrta, uključujući tekstil, keramiku i nakit.
  9. Muzej Mimara: Muzej s raznolikom zbirkom umjetnosti i artefakata iz cijelog svijeta, uključujući djela Rembrandta, Rubensa i Tintoretta.
  10. Hrvatsko narodno kazalište: kulturno središte i glavno mjesto za izvedbene umjetnosti u Zagrebu, s nizom produkcija uključujući opere, balete i predstave.